Pages

Monday, 25 September 2017

Merindukan Sesuatu.

Hai.

Hmm. Dah lewat malam. Dah pagi sebenarnya. Bila anak dah tido ni terasa bujang pulak sekejap haha. Lagipun laki pun takde tengah mencari rezeki utk bagi anak bini makan. Shift malam dia minggu ni. Dan aku klu buka hp bila dah ke google chrome memang aku akan ralit dalam dunia blog. Baca blog sana sini bila free macam sekarang ni. Dan malam ni aku ada jumpa satu blog yg best penulisannya tp sayang..nampaknya dia dah stop menulis. So aku jumpa ig dia dan dah request to follow. Hahaha over pulak rasa. Macam blog2 best yg aku pernah follow pun banyak yg dh stop menulis. Tiba2 lesap bila dah masuk alam kerjaya. Masing2 kebizian. Macam aku bz dgn anak. Tp macam yg aku pernah tulis sebelum ni. Susah nak catat memori bila dah berkahwin. Everything seems to be private. Lagipun rutin hidup menjadi sama setiap hari. Rotate jela aktiviti yg sama hari2. Kalau nak mengumpat pun takkan nak umpat ipar duai hahaha its a big no. Kau gila? Takkan pulak nak cerita channel tv apa yg aku tonton setiap hari? Bosan.

Tapi..bosan2 pun aku rasa masa makin pantas berjalan. Nak nak menunggu hari rabu sebab ada pasar malam. Boleh kata macam ehhh rasa macam baru je p pasar malam kemarin. Dah rabu lagi? Dan tiba2 laki aku pun dah dapat gaji hujung bulan. Hahaha. Tak perlu lihat tu, lihat anak pun aku rasa terkujat dgn masa. Anak aku dah setahun dan bbrp hari lagi dah setahun sebulan.

Dan..orang kata cinta pertama kita takkan lupa kan. Aku bukan rindu, cuma aku teringat je tarikh 25sept05. So its been 12years already. Part of my chain of life. Takde 12 tahun ni, i wont get naaila, my cutest daughter. I wont get the best husband ever. Terima kasih ya Allah utk jalan kehidupanku ini.

Friday, 22 September 2017

Family Outing.

Hai.

Minggu ni abah naaila cuti hari Selasa je. Hari Isnin kena keje la bz sikit katanya. So planning nak p usha kipmall yg baru bukak dekat dgn rumah kami. Tp lately hujan petang². Lebat pulak tu. Musim kan. Tapi kami keluar je jugak. Naik kereta ada bumbung hehe. Tapi pagi tu rehat² di rumah dulu. Abah naaila tukar cadar, tukar kipas bilik dr yg rendah pada yg tinggi sbb naaila dah pandai nak jolok jari dalam kipas 😑 nasib baik ada kipas tinggi dlm rumah ni. Aku pulak masak lunch goreng kunyit daging+kacang panjang dan masak sardin. Dua lauk je.

Lepas asar baru kami keluar sbb asar pun dah awal skrg. Masuk je kereta hujan terus lebat. Kena la bukak payung masa nak masuk kipmall. Best jugak bila dah ada mall dekat2 dgn rumah. Lepas ni takpayah dah pegi sampai ke nilai. Jalan2 area kota warisan jela. Semua ada sini. Econsave, kfc, pizzahut, dominos, burgerking, mcd. Hahahha tinggal nak spend duit je. Paling best sbb econsave la barang murah sikit. Tu pun kipmall tu belum penuh lg ada lg yg belum buka.

Lepas jalan dlm kipmall kmi p makan chickenchop. Murah je wey rm5 sepinggan. Portion ok boleh tahan. Fries dia ganti dgn wedges. Not bad kan?? Kami makan laki bini total rm14.50 je termasuk harga air. Laki aku cakap bolehla makan selalu sbb murah. 😁😁😁 kedai bukan dlm kipmall tp area situ je. Waa best betul. 😍

Hari rabu aku tak masak sbb ada pasar malam kehkeh. Tak pergi, order je kat laki otw dia balik keje. Lunch aku goreng je nasik semalam dgn daging kunyit tu.

Hari semalam aku masak tomyam. Laki balik keje mintak dia belikan bihun je aku celur makan bihun tomyam. 👍 puas makan.

Harini...taktahu lagi nak masak ape. Tapi ada tempe dalam peti ais. 😘😝

Sent from my vivo smart phone

Wednesday, 13 September 2017

Outing & Naaila Cucuk Setahun.

Hai.

Bulan ni abah cuti hari Isnin n Selasa. Kebetulan jatuh pada date naaila kena ke kk, so tak payahla abah apply cuti atau tukar shift dgn kawan dia. Sepatutnya naaila kena cucuk hari selasa minggu pertama bulan Sept. Tapi kan 1hb raya haji, nak balik kampung seminggu jadi aku mintak date seminggu lepas tu. Kebetulan pulak naaila demam sebelum tu sbb klu demam hari nak cucuk, dah kena postponed pulak. Fuh lega.

So kelmarin isnin abah bawak ibu n naaila g senawang. Jalan2 cuci mata kat mydin, pastu g kedai dua ringgit. Wakaka. Mcm la dkt sini takde kedai dua ringgit. 😂 tp best tau. Kami laki bini mmg suka kedai dua ringgit sebab leh dapat mcm2 benda dgn harga yg murah sgt. Hehehe. Abah pun dah start nak ajar anak beli menan kat kedai dua ringgit ni *facepalm*. Aku amik dua jenis menan boleh dia kata sikit, amik la lagi mainan utk naaila. 😂😂😂 tp last2 mmg amik dua je pun buat ape banyak2 bukannya budak ni reti main sgt. Haha.

Dekat mydin takde beli ape pun. Aku just beli berus gigi, susu coklat, fries, lagi ape ek. (Barang2 dapur mmg dah beli sebab barang2 dapur lagi murah beli kat 99speedmart je uolss). So lepas cuci2 mata suami belanje makan marrybrown. Lepas tu aku spent duit nafkah beli pencuci muka n toner harga rm40 for both. 😁 brand ape tu nnt la aku review ek. Baru nak 2 bulan consume tehehehee.

Hari Selasa, iaitu semalam. Abah bawak ibu n naaila p kk. Cucuk setahun. So dah start kena bayar rm1 yer utk anak every check up. Selalu datang mmg tak tunggu lama pun. Tak selama masa cek mengandung dulu.

Misi pun panggil nak timbang naaila. Time bukak baju dia start jerit dah. Bulan lepas pun sama 😂 kuat tau dia nangis mcm kena pukul. Malu i. Huhu. Menangisla dia masa ukur panjang n lilit kepala. Bila time timbang je...makin meraung dia. Uwaaa pastu aku lelaju la angkat nak pakaikan balik diapers. Tapi tak sempat, dia dah kencing atas aku. 😰 tu pun ibu2 yg duk perati yg cakap kata alaa dah kencing. Sbb baju yg aku pakai tu jenis tak serap air sgt so melelehla atas lantai. Aku bagitau la kat misi yg cek naaila huhu nasib baikla diorang jenis baik. Takdela kena jeling ke ape kan. Diorg cakap takpe biasala tu baby lagi. Nnt diorg lap. Uhhuu malu rasa. 😂😂😂

Nasibla wey anak jenis manja, kuat nangis. Takut sampai terkencing! Hahaha. Jadinya baju aku berbau kencing naaila lah sepanjang di klinik huhu. Lepas tu boleh singgah kedai plak breakfast. 😝 hehe orang taktau takpe.

Berat naaila setahun: 6.8kg
Ringan gila kan 😅

Sent from my vivo smart phone