Pages

Tuesday, 18 July 2017

Pizza Hut, Naaila n mamalong.

Hai.

Harini ceritanya kakak aku cuti jadi dia datang rumah. Selalu je sebenarnya dia datang tp bukan time suami ada la. Baru lah selesa kan nak bersembang hehe. Harini kami p makan pizza. Dine in. Lama dah tak makan, last masa aku peknen dulu hamagad hahahaha. Nak buat macam mana. Takde masa lol. Lagipun pizza hut sini paling dekat pun dekat nilai.

Cantikkan gambar atas ni. Kamera baru kakak aku. Huawei p10 plus. Kemainnnn kalah iphone okey..so haruslah upload sini kikiki.

Sent from my vivo smart phone

Monday, 17 July 2017

Raya Lagi.

Hai.

Another weekend passed by so quickly. Aku dah habaq kan aku p bts on saturday n picc on sunday yakni last night. Aik pelikla letak ayat terabur2 rojak nih haha. Ok ok back to story.

Sabtu yg lepas sblm zohor me n my husband bertolak ke bts dan zohor je di rumah k.sha. kak sha sangat rajin okey dia masak nasi kerabu, rendang ayam, pasta carbonara, bihun goreng, dan ada roti jala n kari ayam sekali yg tu order. Aku makan sekadar merasa semua sbb lepas tu kami ke gombak rumah cikram. Bukan ram ramizah yer hehehe 😁 tp makcik suami aku belah arwah ayah mertua ku. Actually tu first time aku dtg rumah dia. Cikram hidang makaroni goreng n spegetti angel hair dgn kuah sup tomato. Western food di hari raya hehe. Tp minuman arabic pulak sbb air kurma yg di blend. 💆 masa ni dh hampir mghrib cepat2 tumpang solat asar. Lepas tu kami ke rumah ayahmae d bukit antarabangsa. Pakcik suami ku. Makan nasi lemak mamati yg super sedap hehe. Ni kali kedua aku dtg. So dua kali dah dapat makan nasi lemak mamati yg sedap tu 😁😁 oh lupa nak catat kami semua adik beradik suami ku 4 buah kereta konvoi ke sanasini. Lepas tu solat maghrib surau area situ dan terus ke rumah kak sha balik. Balik tido hehe.

Ahad! Semalam.. Bangun pagi dah nak tengahari haha. A.yeen still off day. Disebabkan malamnya nak p makan kenduri, lunch aku masak laksa mee. Sedapnyeee puji sikit diri sendiri hehe. Sebungkus habis sekali hadap. Rehat2 siap2 pkul 7 gerak ke picc 4 biji kereta. Kenduri siapa? Anak kepada sepupu mama mertua ku, ayah abe. Tan sri mohd fatmi che saleh. Aku tak ingat pernah jumpe ke tak sblm ni. 😌 sbnrnya kan tu first time aku p majlis ongkaya. Omakaih meriah liplap. Tapi aku xdapek nak enjoy sgt sbb malam td aku sakit kepala. Makanan pun jd tak sedap padahal sume org served. Yg pasti semua orang kaya (kot) semua cantik² fuhhh. Patutla org cakap nak cantik kena banyak duit lol. Naaila alhamdulillah behaved macam biasakkk. Makanan apa? Memula ada starter rojak mee kuih lapis n kuih popia. Main menu nasi kenduri lah lauk apa tak nampak sbb a.yeen yg cedukkan aku riba naaila. Udang ada ayam ikan. Last pencuci mulut sagu gula melaka. Dapat perfume sorg sebotol. Kepala aku dah makin nyutnyut balik tu telan panadol tidoooo..

Dan harini a.yeen dah masuk keje balik. Aku melepek je la kat rumah dgn naaila. 😂

Sent from my vivo smart phone

Friday, 14 July 2017

Selamat Hari Raya!

Hai. 😉

Again iols lupe pulak blog sendiri hehe. Selamat hari raya kpd yg baca hihihi ada ke yg baca? 🙊 it's ok pls stay invisible k.

Raya aku tahun ni best n terubat jugaklah walaupun tanpa suami sbb suami keje raya tahun ni. Tapi dia dgn ikhlas hatinya offer hantar aku balik kampung seminggu sblm raya dan ambil aku balik seminggu lepas raya. Dua minggu yg berkualiti sgt kat kampung sbbnya raya tahun ni adik beradik mak aku bkumpul rumah aku. Ramai n meriah! Dan memang sakan aku ikut mak ayah p beraya. P raya sampai ke penang ok. Siap ada buat bbq lagi dekat rumah aku satu malam tu.

On my birthday, seminggu lepas raya, suami aku pun mula cuti raya dia. Dia stay 1malam kt perak lepas tu kitorang shoot pegi kb melalui jalan gerik. Aku rasa mcm kb dekat pulak. Hahaha. Sbb dah biasa pegi sana kot. Lepas tu sambung raya 5hari di kb. Wlupun tak meriah tp bolehla okla jalan2 kan. Last day dekat kb kami p pantai pcb. Esoknya hari khamis kmi bertolak balik banting.

Weekend tu sabtu (birthday suami) sambung beraya lagi sehari suntuk hehe sampai ke negeri sembilan. Paroi n senawang. Malam barulah sampai rumah. Ahad pulak tak kemana sbb suami dah start kerja. Ptg lepas dia balik kerja kami ke rumah abg ipar (blok sebelah je pun) makan soto.

Dan esok adalah weekend seterusnya hehe ada nak p beraya lagi. Nak pegi bts pulak rumah adik ipar n lusa nak p picc ada majlis kawin saudara. Pheww. 😅

Sent from my vivo smart phone